421 keer bekeken

Lars van 't Brugske

 • maandag 04 april 2016 @ 14:20
  #13
  reactie op (#12) hondenman2001

  p.s. bij andere kennels geeft ik je weinig tot geen kans op een hondje met werkcapaciteiten (muv het Brugske natuurlijk)

 • maandag 04 april 2016 @ 14:19
  #12
  reactie op (#11) guusnooijens

  Guus, als het type je niet zoveel uitmaakt kan je ook eens kijken op de site van kennel Laekens Paradise intBelgie. Die fokt af en toe een nestje Laekense waarin dan franse ringmechelaars als voorouders zitten. Het lukt haar regelmatig om een van haar Laekense met ipo te certificeren. Zij heeft nauwe contacten met Jahan Weckhuizen en die kent de Franse en Belgische "markt" natuurlijk prima.  Als je een van haar nakomelingen kan certificeren is dat weer een gewilde partner voor mijn honden......houden we samen de Nederlandse lijn in stand....

  grtz!

 • maandag 04 april 2016 @ 10:04
  #11
  reactie op (#10) hondenman2001

  Okee Jos,

  Ik maak binnenkort een afspraak maar neem dan eerst even contact op. Bedankt en tot spoedig weerzien op het veld.

  Gr. Guus

   

 • zondag 03 april 2016 @ 17:18
  #10
  reactie op (#9) guusnooijens

  oke, kom maar eens kijken bij de VDH Waalre Achtereindsestraat te Aalst-Waalre. Het makkelijkst zaterdags vanaf een uur of 9. Laat ff weten dat je komt zodat ik er zeker ben. Ik heb op dit moment wat familie-omstandigheden waardoor dat niet altijd zo is.

   

  grtz!

 • zondag 03 april 2016 @ 11:24
  #9
  reactie op (#8) hondenman2001

  Hallo Jos,

  Ben door omstandigheden op het moment clubloos, wel nog steeds lid van de KNPV. Kom nog steeds op IPO/ KNPV verenigingen . Doch de laekense blijven aan me trekken en zou er in de toekomst graag weer een aan willen schaffen. Ben nu even aan het zoeken en zou ze graag willen zien werken. Vandaar mijn vraag of dat mogelijk is ???

  Gr. Guus

 • donderdag 31 maart 2016 @ 08:05
  #8
  reactie op (#7) brugske

  prima, als jullie er maar geen last van hebben.

   

  Guus, waar train jij, misscien is mijn pup wel een kandidaat om KNPV te proberen... heb al eens met mijn 1e laekense, MacWilliams Siebe KNPV getraind, maar door fysieke problemen bij de hond moeten stoppen.

 • woensdag 30 maart 2016 @ 22:02
  #7

  Hallo Jos

  Zolang het  over laekense herders gaat ,zijn wij  zeer geinterseert .

  En voor andere bezoekers is het ook nog wel intersant om het te lezen.

  Groet 't Brugske Jan & Annie.

 • woensdag 30 maart 2016 @ 13:12
  #6
  reactie op (#5) guusnooijens

  He Guus neem eenscontact op via j.keeman3@chello.nl. Ik denk dat we elkaar heel veel over de Laekense kunnen vertellen. Jouw diensthond, Sjefke heb ik vaak voorbij zien komen, zat daar mechel in?

   

  Ja ik train met mijn teefje, alleen om het een beetje te onderhouden en omdat ze het geweldig vindt. Ik richt  momenteel haar dochter Zoey van Bleyckershond, 15 weken, (mijn 5e Laekense die ik naar IPO ga brengen) af. DWZ ik ben bezig haar te laten wennen op de club en volop socialiseren in de stad. Ik heb goede hoop dat zij nog beter zal zijn dan haar moeder.

   

  p.s. Jan en Annie misschien moeten jullie deze berichten verwijderen omdat er anders misschien weer mensen zijn die zichhieraan "storen".......

 • woensdag 30 maart 2016 @ 10:16
  #5
  reactie op (#4) hondenman2001

  Hallo Jos,

  Duidelijk, Johan Weckhuizen ( Duvetorre ) ken ik, heeft nog gefokt met een door mij afgerichte Laekense t.w. Sjefke v/d Lobohoeve. Was toen al diensthond bij Politie Roosendaal. Zij waren heel blij met hem ook in de praktijk. Ook na zijn pensioen is hij bij zijn geleider gebleven. Hadden nog nooit zo'n hond gehad ook bij het korps niet. In middels overleden.

  Train je nog met je teef ? Misschien mogelijk om een afspraak te maken om eens op een training bij je te komen kijken.

  Gr. Guus

 • dinsdag 29 maart 2016 @ 15:49
  #4
  reactie op (#3) guusnooijens

  He Guus, 

  daarmee bedoel ik dat de lijn van Iwan van het brugske via de vaderskant 100% teruggaat naar de door u bedoelde honden. Via de moederskant gaat hij 50 % nog naar deze lijn. De andere 50 gaan naar de Duvetorre lijn ( tot voor een jaar of 10 geleden trachtte die nog een laekense werklijn op te bouwen). Mijn teef gaat ook voor de helft naar Duvetorre en de andere helft naar de bedoelde nederlandse lijn.

  Omdat deze nederlandse lijn in de ogen van veel keurmeesters en rasverenigingen te laagbenig/robuust/te veel garnituur enz hebben gaan de overige fokkers, dat zijn er overigens maar een stuk of 4 hooguit 5 zijn over naar het infokken van mechelachtige om aan de showstandaard te voldoen. Bovendien zien zij de laekense niet als gebruiks maar meer als showhond. Ze trachten wel afen toe wat aan ipo te doen, maar hun honden halen deze diplomas vrijwel niet. Met het stoppen van de lobohoeve ben ik eigenlijk de enige( samen met Jan en Annie natuurlijk) in Nederland die nog gaat voor de hollandse lijn qua type EN karakter. Af en toe zijn er na de lobo hoeve nog ( 2-3) nesten geweest met puur nederlandse honden/types maar ook deze lijnen zijn doodgelopen. Jan kende die nog via het trimmen. Maar deze honden zijn niet geselecteerd op werkdrift en zijn meer toevalstreffers. bv Sultan, Jacco en mijn Cisse.

  Je moet maar eens kijken naar mijn teef, qua uiterlijk nog een echte en ook qua werkdrift prima. Er zijn al verschillende knpv-ers naar haar komen kijken,maar werkgarantie op de pups kan en wil ik niet geven. Ik vind haar prima, snel werken met een behoorlijke beet. Zoals je wel weet moet die bijIPO "vol" zijn. Bovendien ras laekense kosten meer als pup dan een KNPV-pup en ook dat ois voor veel een belemmering.

   

  ps via "workingdog" kan je de gehele bloedlijn van Iwan en Carmen terug vinden.

   

  gr. Jos